Lezing BREINDROP in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

19 jun , 12:13 Nieuws
portret steven en ruby
Iedereen kent wel iemand met psychische problemen. Toch weten maar weinig mensen hoe zo’n proces van vastlopen en weer erbovenop komen eruitziet. En nóg minder mensen weten wat zij kunnen doen om te voorkomen dat ze (opnieuw) vastlopen of hoe ze iemand kunnen bijstaan. Donderdag 4 juli geven Steven Goudsbloem en Ruby Beltman een interactieve lezing over mentaal vastlopen, hulp en herstel.
Steven Goudsbloem en Ruby Beltman nemen je tijdens de lezing mee in de tocht die je maakt wanneer je mentaal vastloopt en er weer bovenop komt. Zij verkennen de signalen van mentaal vastlopen en hoe je hierover het gesprek kunt aangaan. Ook kijken zij naar het verschil in perspectief van mensen die zelf mentale problemen ervaren en dat van hun naasten – partners, huisgenoten, familie, vrienden en collega’s. Tot slot geeft Steven een kijkje in zijn werk als psycholoog.
Centraal staat de preventie en herstel van mentale klachten. De lezing is voor iedereen die meer wil weten over psychologie in de praktijk. Er is volop ruimte voor vragen, maar verwacht geen concrete oplossingen voor specifieke situaties. Wat je wel kunt verwachten is meer begrip en perspectief voor mensen die zo’n traject doormaken. Ook worden er voorbeelden gegeven van wat je zelf kunt doen voor je mentale welzijn en hoe je anderen daarbij kunt helpen.

Over de sprekers

Steven Goudsbloem is psycholoog in de basis-GGZ en Ruby Beltman klopte bij hem aan voor psychologische hulp. Samen schreven ze het boek ‘BREINDROP’ en geven ze lezingen voor mensen die zelf mentale problemen (hebben) ervaren, voor de mensen in hun directe omgeving en voor professionals. Met hun lezingen geven Goudsbloem en Beltman een kijkje in hoe zo’n traject van begin tot einde eruit kan zien en welke mensen daarbij betrokken zijn.
De avond is gratis bij te wonen, maar een plekje reserveren is gewenst. Kaarten voor de lezing zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl
of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord. Inloop is vanaf 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur.