Pompoendag 2024

26 sep , 19:56 Nieuws
pompoen
De jaarlijkse Pompoendag van het Theehuis op de Begraafplaats in Emmeloord vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober a.s. tussen 11.00 en 16.00 uur.
Er is voor iedere bezoeker een kom pompoensoep en daarnaast zijn er door vrijwilligers opgemaakte pompoenen en gehaakte (kerst)engeltjes en trollen te koop. Met de opbrengst van deze actiedag wordt de kas van de Stichting gespekt, waarmee de drankjes in het Theehuis en lezingen over rouwverwerking financieel laag gehouden kunnen worden.
Al sinds de oprichting in 2012 wordt op de eerste zaterdag van oktober in het Theehuis een zogenaamde Pompoendag georganiseerd. Voor mensen die het Theehuis niet kennen, is de drempel om eens kennis te maken zo nog weer iets lager. Het hele jaar door zitten vrijwilligers van het Theehuis van woensdag tot en met zondag tussen 10.30 en 16.00 uur klaar met een kop koffie of thee. Het bezoek aan een dierbare op de begraafplaats vraagt vaak veel energie: hoe prettig is het dan om even uit te blazen en misschien verder te praten over het verlies. Maar ook praktische zaken kunnen worden opgelost: een zware gieter helpen tillen, een schaar lenen.
Voor meer informatie zie www.theehuisemmeloord.nl of facebook: Theehuisemmeloord