COLUMN | Anja Keuter

31 mei , 20:45 Nieuws
anja keuter
Op 6 juni mogen we naar de stembus om onze vertegenwoordiging in Brussel te kiezen. Mijn naam is Anja Keuter en ik sta op plek 11 op de lijst van de BBB . Ik wil graag de visserijsector gaan vertegenwoordigen in Brussel omdat daar voor deze beroepsgroep nogal wat besloten wordt over ons en nooit samen met ons. Ik mag graag over ons praten als het visserij betreft, hoewel ik zelf nog nooit gevist heb.
URK, 31-05-2024 - Maar ik weet wel wat de impact is op de visserijgemeenschap en hoe verstikkend de regelgeving is die daar bedacht wordt. En hoewel ik besef dat we in 1 jaar tijd niet de wereld kunnen veranderen, wil ik toch proberen de mammoettanker die maar stug doorvaart zachtjesaan van koers te wijzigen. Vissers zijn vrijheid gewend en passen niet in een strak keurslijf, dan hadden ze wel een ander beroep gekozen. En als dan mensen achter een bureau bedenken hoe jij je werk het beste zou kunnen uitvoeren dan kan je dat tot complete waanzin drijven, omdat vaak die regelgeving in de praktijk echt niet blijkt te werken. En daar loopt de sector iedere dag opnieuw tegen aan.
Naast visserij zijn er trouwens nog veel meer beroepsgroepen die hier last van hebben, denk maar aan onze transportsector en onze boeren. Regelgeving moet getoetst worden aan de praktijk, daar zouden we ons land al een heel eind mee vooruit kunnen helpen en daar wil ik in Brussel graag aan bijdragen. Brussel heeft volksvertegenwoordigers nodig die tussen de burgers en beroepsbevolking staan en niet erboven en dat zijn wij allemaal bij de BBB. Dus alhoewel het de 3 e keer in korte tijd is dat u naar de stembus mag gaan, is het enorm belangrijk dat u dat ook echt doet. Uw stem telt mee op 6 juni aanstaande!