Erik van Beurden nieuwe directeur van Landschapsbeheer Flevoland

28 sep , 9:03 Nieuws
pb 91 22s 001 erik van beurden nieuwe directeur
Per 7 oktober zal Erik van Beurden aan de slag gaan als directeur van Landschapsbeheer Flevoland.
Van Beurden, opgeleid als milieukundige met een specialisatie in natuur- en landschapsbeheer, heeft gedurende zijn carrière een sterke verbinding met dit vakgebied ervaren.
Buiten zijn professionele werk is hij al vele jaren actief in het behoud van landschappen, onder andere door als vrijwilliger te zagen en knotten voor lokale landschapsverenigingen.
Met meer dan 30 jaar overheidservaring, zowel als bestuurder als in leidinggevende rollen bij verschillende gemeenten, heeft Van Beurden altijd gefocust op duurzaamheid en natuurontwikkeling. In zijn laatste functie bij Arcadis Over Morgen richtte hij zich op advisering over het beheer en ontwikkeling van waardevolle buitengebieden. Hoewel hij in Achterveld woont, heeft eerder werk in Flevoland zijn interesse voor dit bijzondere poldergebied verder aangewakkerd.
Van Beurden kijkt ernaar uit om de ideële doelstellingen van Landschapsbeheer Flevoland concreet vorm te geven en bij te dragen aan het behoud en de ontwikkeling van het landschap.
“Waar landschapsbeheer eerder een onderdeel van mijn werk was, krijg ik nu de kans om me hier volledig op te richten en samen te werken met veel partijen om ons landschap te versterken,” aldus Van Beurden. Hij ziet veel kansen om, via samenwerking met diverse partners, het landschap van Flevoland op een duurzame manier te ontwikkelen en te beschermen.
Een van zijn prioriteiten is om Landschapsbeheer Flevoland beter zichtbaar te maken en de organisatie sterker te profileren. “We hebben veel kennis en expertise in huis, maar we moeten duidelijker maken waarom ons werk zo belangrijk is,” zegt hij. Van Beurden wil ook duidelijk maken dat Landschapsbeheer Flevoland geen eigen gronden bezit, maar zich richt op samenwerking met anderen om de kwaliteit van het landschap buiten de natuurgebieden te verbeteren. Verder wil hij zich hard maken voor nieuwe thema’s zoals cultureel erfgoed en de rol van natuur in stedelijke gebieden. Zijn doel is om de samenwerking met beleidsmakers en andere stakeholders te versterken en de waarde van Landschapsbeheer Flevoland in de uitvoering van beleidsdoelen verder te onderstrepen.