Cultuurfonds Flevoland investeert met ruim 95.000 euro in 23 cultuurprojecten

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds
Elk kwartaal is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, vind je op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele bijzondere projecten toe, waarvan ons bestuur onder de indruk is.
FLEVOLAND, 11-07-2023 – De volledige lijst met toekenningen uit de tweede ronde is via bijgevoegde link te vinden: https://www.cultuurfonds.nl/toekenningen?province=Flevoland&startDate=2023-04-01&endDate=2023-07-01
Les Quatres Jeunesses:
Muziektheatervereniging “La Mascotte” ontvangt 12.500 euro voor het uitvoeren van een dance-opera op barokmuziek van Jean Phillipe Rameau. Les Quatres Jeunesses combineert barokke pracht en uitbundigheid met een modern script met hedendaagse onderwerpen. Het levert een nieuw ontwikkelde verhaallijn op rond muziek, dans en zang uit de opera-ballet Les Indes Galantes van Rameau. Hoe richt je je leven in? Ga je voor liefde of carrière, kies je voor je vrienden of je job? Ben je een dief van je eigen portemonnee als je niet graait wat er te graaien valt? De voorstellingen vinden plaats op 11 en 12 november in Emmeloord en 9 december in Zwolle.
Festival of the Drums 2023:
Stichting Multiculturele Organisatie Almere ontvangt 6000 euro. Bij dit festival staan de drums centraal. De stichting organiseert een podium voor jongeren die vanuit school of hobby in een band spelen. Zij krijgen de speciale opdracht om hun ritmesectie op de voorgrond te laten treden. De programmering staat verder vol van drums en slagwerk met diverse podiumartiesten die ook meewerken aan het geven de geplande workshops. Deze artiesten vertegenwoordigen daarnaast hun land of cultuur. De workshops bestaan uit het leren drummen/trommelen/percussie, dansen en het maken van drums en trommels. Het festival vindt plaats op 27 augustus 2023 in Almere.
Kunst op de kade 2023:
Kunstenaars Collectief Urk ontvangt 3000 euro voor een kunstmarkt voor jonge amateur kunstenaars. Er wordt een podium geboden door een markt waar aankomend talent samen met gevestigde kunstenaars hun werk promoten en demonstreren, maar ook van elkaar kunnen leren door het zien van bestaande en nieuwe technieken. De locatie op de haven in Urk bied ruimte voor een gesprek tussen publiek en de kunstenaars. De kunstmarkt vindt plaats op 30 augustus van 10.00 – 18.00 uur.
Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is één van de twaalf provinciale afdelingen.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen