Balanss zorgt voor balans in voeding en training

Van gezond op gewicht tot fit en energiek en van personal training tot groepstrainingen, dat is waar ‘Balanss’ voor staat. Maar waarom op díe plek?

Die vraag kregen Marcel en Hella Nillesen regelmatig bij de start van hun studio aan Hopweg 39 onder Rutten, tegen de rand van het Kuinderbos. “‘Waarom zo afgelegen?’, werd ons gevraagd, maar daar hoor je nu niemand meer over”, vertelt Nillesen vier jaar later.

De locatie bepaalt namelijk mede de kracht van Balanss. “Vooral mensen die in een afvaltraject zitten, voelen zich vaak niet op hun gemak in een sportschool tussen andere mensen. Dit is veel anoniemer, ze kunnen hier in privacy trainen.”

Maar ook voor groepstrainingen biedt de plek ongekende mogelijkheden. “Op het moment dat we buiten willen trainen lopen we zo het Kuinderbos in. We hebben 1.200 hectare buitenterrein! Welke sportschool kan dat zeggen?”

Geen training zonder begeleiding

Balanss wil geen sportschool zijn. “Onze hoofdtaken zijn voedingsadvies, personal training en groepstrainingen en daarnaast geven we als aanvulling sportmassages.”

En training gebeurt altijd op afspraak, ook wanneer het groepstrainingen betreft. “We hebben small group trainingen voor maximaal vijf personen – vaak voor mensen die de overstap maken vanuit de personal training – en groepstrainingen voor tien tot twaalf personen. Je plant jezelf daar aan de hand van onze app voor in.”

De trainingen gaan altijd gepaard met professionele begeleiding. “Wij zijn opgeleid om mensen op een juiste manier te laten trainen. Dat vinden we heel erg belangrijk, want alleen daardoor kun je blessurevrij sporten.”

‘Pay as you go’

Aan de hand van de app kunnen de gebruikers zien wanneer er trainingen zijn en of er nog ruimte is om deel te nemen. Meedoen is op basis van ‘pay as you go’. “We hanteren een soort strippenkaart-systeem. Op het moment dat je jezelf inplant, wordt er een strip afgeschreven. Je zit dus niet aan een abonnement vast, maar betaalt alleen voor de trainingen waarvoor je je hebt aangemeld.”

Balans vinden en vasthouden

Personal training gaat vaak hand-in-hand met voedingsadvies. “Je kunt vijf keer in de week trainen, maar als je je voedingsschema niet aanpast, zal je je doelen niet behalen.” Nillesen licht toe: “Het is belangrijk dat je weet wat je eet. De meeste mensen denken wel dat ze gezond eten, maar weten niet hoeveel ze nodig hebben en in welke verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten. Om dat goed te kunnen sturen moet je weten wat je rustmetabolisme is, je energieverbruik in rust, en die verschilt van persoon tot persoon. Je zit nooit de hele dag niks te doen, dus al je activiteiten plus je rustmetabolisme, is de behoefte van je lichaam. Eet je meer, dan kom je aan en eet je minder, dan val je af.”

Balanss helpt mensen de balans te vinden tussen voeding en training en die vast te houden. En dagelijks trainen hoeft dan helemaal niet de norm te zijn. “We maken geen bodybuilders. Voor ons zijn fitheid en een gezond gewicht de hoofdzaken. Zorg ervoor dat je gezond oud wordt. Als je er tijd voor vrijmaakt om twee uur per week te gaan bewegen en daarnaast gezond eet, ben je wel goed bezig.”

Valpreventie senioren

Voor ouderen heeft Balanss trouwens een specifiek trainingsprogramma vooral gericht op valpreventie. “Ze zitten niet te wachten op spierballentraining, maar het is ook geen bejaardengym. We hebben een functioneel programma gericht op sterke benen en goede buik- en bilspieren. Als je dan een keer een misstap maakt, zal dat je helpen om niet meteen te vallen en iets te breken.”

Voor meer informatie: www.balanss.nl

tekst: Margé Hof

Reacties

gallery
20906
Balanss zorgt voor balans in voeding en training
Van gezond op gewicht tot fit en energiek en van personal training tot groepstrainingen, dat
https://noordoostpolder.nieuws.nl/zakennieuws/20906/balanss-zorgt-voor-balans-in-voeding-en-training/
2019-03-14T09:31:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/03/14092725/Image-15.jpg
balanss, Hella Nillesen, Marcel Nillesen, voedingsadvies
Zakennieuws