Basketball clinic voor de jeugd bij Ceres

Foto: BV Ceres

In de Bosbadhal wordt op zaterdag 30 december 2017 door Basketballvereniging Ceres een clinic gehouden om kinderen tot en met 13 jaar spelenderwijs sportieve normen en waarden te leren.

Ceres verzorgt de STAR clinic samen met de NBB. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Kinderen t/m 13 jaar kunnen zich nog aanmelden via www.basketball.nl

In de Bosbadhal worden van 09:30 tot 11:30 uur clinics gehouden voor kinderen tot 13 jaar, rolstoelbasketballers tot 16 jaar en G-basketballers tot 16 jaar. Deze clinics staan onder leiding van onder andere Jeanine Tjin-A-Sioe (Bondscoach 3×3 Vrouwen U18), Kees van de Bunte (bondcoach rolstoelbasketbal U18) en vele anderen.

Deelname bedraagt 10 euro per kind en geeft, als je dat wilt, gratis toegang tot het 3×3 toernooi in de middag. Deelnemende kinderen hoeven geen lid te zijn van de NBB of Ceres. Vriendjes en vriendinnetjes van leden zijn van harte welkom om kennis te komen maken met STAR en basketball. Schrijf je snel in want het is al bijna vol.

In samenwerking met Johan Cruyff Foundation

De STAR-dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Deze foundation ondersteunt de NBB al jaren, waarmee zij jeugdrolstoelbasketbal mogelijk maken (o.a. via de Cruyff Foundation Junior League) en zorgen dat kinderen met een beperking meer plezier halen uit het sporten.

Lang leve de betrokken ouder

Kinderen zien het liefst enthousiaste, blije en trotse ouders op de tribune. Toch is alleen maar positiviteit niet geloofwaardig, maar waar ligt de grens? Roep jij ook wel eens “kom op, je kunt het!” of “gooi die bal er nou in!”? Wat vind jij dat acceptabel is?

In de workshop Sportieve Sportouder gaan we op zoek naar welke invloed je als ouder hebt op het sportplezier van je kind en word je meegenomen in verrassende uitspraken van kinderen over sportplezier. Nieuwsgierig?

Je bent van harte welkom van 10.00 tot 11.00 in de Bosbadhal! Deze workshop wordt gegeven door Caroline Stevens. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected].

Inschrijven 3×3 toernooi

Naast de STAR Clinic en de workshop Sportieve Sportouder wordt ook een Streetball Masters 3×3 toernooi gehouden. Je kunt je nog aanmelden! Voor meer informatie kun je terecht op www.bvceres.nl en www.basketball.nl

Zie ook: 3×3 basketbaltoernooi bij Ceres

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen