GIA Light Rutten derde in ZwarteWaterRace

De dames van de roeisloep GIA Light uit Rutten zijn zaterdag 10 september derde geworden in de ZwartWaterRace in Zwartsluis.

De dames van de Zuyderzeeroeiers behaalden een vijfde plaats. Bij de heren werden de Rietroeiers 5 in de Serdon en de heren van de Zuyderzeeroeiers werden 6e in de tweede klasse.

Aan deze 17e editie van de ZwarteWaterRace deden 40 sloepen mee waarvan 15 damessloepen. Voor zowel de dames als de heren telde de wedstrijd mee voor het NK. De wedstrijd had een lengte van ruim 14 kilometer.

Voor alle vier deelnemende polderteams was dit weer de eerste in de reeks van vier NK-wedstrijden na de zomer. De polderteams hadden in de vakantieperiode goed doorgetraind en zij waren voorafgaande aan de wedstrijd zeer benieuwd hoe zij er ten opzichte van de concurrenten voor stonden.

De Mare Australis was de eerste die mocht starten, een halve minuut later gevolgd door GIA Light. Direct vanaf de start hadden de roeisters de snelheid er goed in. Na het passeren van de Kolksluis roeiden zij met de stroom mee in hoge snelheid richting Genemuiden.

GIA Light wist in dit eerste gedeelte de Mare Australis uit Tollebeek te passeren. Op de terugweg naar Zwartsluis haalde GIA Light nog een paar sloepen in en lag de sloep heel even aan kop. In het laatste stuk van de race liep de snelheid wat terug doordat tegen de stroom in geroeid moest worden. In combinatie met de warmte werd dit door de roeiers en roeisters als zwaarste gedeelte van de wedstrijd ervaren.

De GIA Light kwam met een tijd van 1:41:47 over de finish goed voor een derde prijs. De roeitijd van de Mare Australis was 1:48:35, de Serdon finishte in een roeitijd van 1:40:57 en de heren van de Zuyderzeeroeiers met 7 roeiers i.p.v. 8 finishten met een tijd van 1:56:34.

De eerstvolgende wedstrijd meetellend voor het NK staat gepland op zaterdag 17 september op het Veerse Meer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen