Zelf appels plukken in Pluktuin Vink Kraggenburg

Jens van Leeuwen opent Pluktuin Vink Fruitboerderij.
Jens van Leeuwen opent Pluktuin Vink Fruitboerderij.
Foto: parelprojecten.nl

De Pluktuin van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg is zaterdag 3 september ‘officieel’ geopend door jeugdburgemeester Jens van Leeuwen. Er kan het hele seizoen weer zelf geplukt worden.

Jeugdburgemeester Jens van Leeuwen opende zaterdag de pluktuin met het plukken van de eerste Elstar appel. Na een korte uitleg van eigenaar Cees Vink wist hij precies hoe hij de appel op een goede manier van de boom kan plukken.

Het was Jens’ eerste officiële taak. ,,Heel leuk om te doen”, vindt hij. ,,Ik heb veel zin in mijn burgemeestersjaar”. Op 12 september wordt hij officieel beëdigd als jeugdburgemeester van Noordoostpolder.

In de pluktuin werd zaterdag al volop geplukt. Zomerappels als Delcorf en Robijn, de bramen en de Conference peren zijn rijp om te plukken en te eten. Ook de eerste Elstar appels zijn rijp voor de pluk.

De pluktuin is open op woensdag, vrijdag en zaterdag. ,,Het is echt een uitje voor het hele gezin en ook leuk voor een kinderfeestje of om met school langs te komen”, aldus Cees Vink. 

Meer informatie: www.vinkfruitboerderij.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen