Door vaste winterweer gaat mystieke kerstwandeling door in Kuinderbos

Mystieke Kerst
Mystieke Kerst
Foto: KAS Kuinre

Het bestuur van KAS Kuinre heeft besloten dat de mystieke kerstwandeling door kan gaan op 17 december aanstaande.  Het zal een editie worden onder winterse omstandigheden. Waarbij witte rijp op bomen en takken het bos nog mystieker kan maken. Tegen kou kun je de kleding aanpassen en smaakt warme chocolademelk of oliebol nog lekkerder.

LUTTELGEEST, 14-12-2022 – De muziek van onze muzikanten zal nog helderder klinken in het winterse Kuinderbos. De mystieke kerstwandeling zal dit jaar dus een bijzondere worden die je niet mag missen. De tocht wordt georganiseerd door KAS Kuinre met ondersteuning van Staatsbosbeheer.

Onderweg zullen er boomkronen worden uitgelicht wat een bijzonder effect zal geven en de mystieke sfeer zal verhogen.

Het begin van de Mystieke kerst is vanaf de Hopweg 2 in Luttelgeest en via het parkeerterrein kunt u de bos in. Het parcours is verlicht en daardoor voor iedereen gemakkelijk te volgen.

Bij de ingang wordt u verwelkomd door het koor Om e Nocht uit Woudsend. Onderweg komt u bij de verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum en klankschalen van Fika . Verder zullen de dames van het koor Tumulte u toezingen in Dikkens sfeer. Door het bos en op de burcht zwerft ook de  Midwinterhoornbloasgroep “Noordwestoveriessel”  en deze zullen hun specifieke mystieke geluid laten horen.

Ook kunt u genieten van het grote Popkoor pop in de Kop uit Oldemarkt met hun uitvoering van de verschillende muziek genres.

Uiteraard is ook de kerstman weer aanwezig en deelt hij zolang de voorraad strekt gratis verlichte kerstmutsen uit. Ook is er weer catering aanwezig met warme dranken en lekker eten. Bijna op het eind van de route kunt u heerlijke versgebakken oliebollen verkrijgen.

De start van de Mystieke kerst is tussen 18.00 en 19.15 uur en zal om ongeveer 21.00 uur zijn afgelopen. De entree is bewust laag gehouden is voor iedereen die kan lopen namelijk 1 euro p/p

Als startpunt kunt u Hopweg 2 in Luttelgeest hanteren en ter plekke de aanwijzingen volgen van de parkeerwachters.

Zoals u ziet hebben we een uitgebreid en zeer gevarieerd programma dat zeker de moeite waard is van een bezoekje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen