Lezing over verlies, rouw en troost in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

18 sep , 9:45 Nieuws
20240110 lezing rouw
Iedereen maakt verlies en verdriet mee in het leven, daarin is niemand uniek. Rianne van Woerden verloor haar dochter Laura en schreef na deze intense periode het boek ‘Jij bent erbij, leven met de dood van Laura’.
Op dinsdagavond 1 oktober komt zij naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor een lezing over verlies, rouw en troost.
Rouw kun je niet doen, met rouw kun je alleen maar zijn. Op een niet te plannen moment kan het gevoel van leegte, gemis, pijn en verdriet je overmannen. En tegelijkertijd kunnen de mooie herinneringen en de liefde heel troostend zijn. Rouw kan hartverscheurend zijn. In dat open hart ligt een mogelijkheid tot heling van die pijn. 
Rouw wordt zachter en maakt plaats voor gevoelens van zoete melancholie. Liefde gaat nooit voorbij. Zij die er niet meer zijn, zijn het meest aanwezig in ons hart.
Rianne van Woerden schreef het boek ‘Jij bent erbij’ na een intense periode, nadat haar dochter Laura overleed. Zij vraagt zichzelf regelmatig af wat rouw is, iedereen ervaart rouw op zijn eigen wijze.
Nu geeft zij een interactieve lezing over verlies, rouw en troost. Zij spreekt over haar ervaringen in haar weg in de rouw, op zoek  naar de eenheid met haar dochter. En de troost die zij vond op haar wijze. En zij hoopt op een interactief gesprek over troost. 
Rianne is oud polder bewoonster en woont inmiddels bij de zee. Na de lezing is er een mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek en om het boek te kopen. 
De lezing vindt plaats op dinsdagavond 1 oktober en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 is er inloop met een kopje koffie. Kaarten voor de lezing zijn gratis verkrijgbaar via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Er is beperkt plaats deze avond, dus opgave is gewenst.