Dialoogcafé over pracht, nut en noodzaak van vlinders en libellen

17 sep , 19:05 Nieuws
foto dialoogcafe 1 oktober
Dit tweede dialoogcafé van stichting Pioniers van de Toekomst wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Noordoostpolder.
Tijdens deze inspirerende avond op dinsdag 1 oktober, met ruimte voor een goed gesprek, gaan we uitgebreid kennismaken met libellenen vlinders. 
Door presentatie wordt gegeven door Willem-Jan Hoeffnagel, een ervaren kenner van deze insecten. Als bestuurslid van IVN Afdeling Noordwest-Overijssel en ook penningmeester van de landelijke Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) kreeg hij meer dan 40 jaar geleden interesse in libellen en breidde die belangstelling uit naar vlinders en vele andere groepen geleedpotigen. Daarbij heeft ook de ecologie van soorten zijn grote belangstelling. Tijdens deze avond gaat hij in op de schoonheid, nut en noodzaak van vlinders en libellen. Daarnaast worden de bedreigingen voor hun bestaan behandeld en de oplossingen om dat te keren.
Het dialoogcafé vindt plaats in de Belgische barak bij Voedselbos Emmeloord en biedt de setting voor een gedegen uitwisseling van meningen en ideeën op basis van feiten. Het gesprek wordt begeleid door gespreksleider Anjo Simonse. Het inhoudelijke programma start om 19.45 uur, om 19.30 uur staat de koffie klaar. Kijkend naar de vorige editie verwachten we de avond onder het genot van een borrel om 22.30 uur af te sluiten.
Deelname is kosteloos, aanmelden voor deze avond kan via [email protected].