KinderBoekenWeek: Lekker eigenwijs!

18 sep , 15:21 Nieuws
20241002 kbw
Nog héél even wachten en dan is het weer zover: de Kinderboekenweek gaat van start! Van 2 tot en met 13 oktober zijn we allemaal net iets rebelser dan normaal, want het thema dit jaar is Lekker Eigenwijs! In de bibliotheek zijn ontzettend veel leukeeigenwijze Kinderboekenactiviteiten te doen.
Ben je al een beetje nieuwsgierig? De agenda van de Kinderboekenweek vind je op: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek
Startmiddag
Op woensdagmiddag 2 oktober, tijdens de start van de landelijke Kinderboekenweek, geeft FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder een Lekker Eigenwijs feestje van 14.00 tot 16.00 uur. Binnen in de bibliotheek is een divers aanbod van activiteiten. Wat dacht je van een speurtocht in de bibliotheek of je laten schminken? Ga op de foto als één van de rebellen op een boek van de rebellenclub. Of maak een mooi masker of boekenlegger zoals jij wilt zijn als eigenwijze rebel.
En natuurlijk is Muzisch Centrum aanwezig om de middag op te leuken met muziek die gemaakt wordt door hun eigen leerlingen. Genoeg te beleven in de bibliotheek!
Vossenjacht
Naast alle leuke activiteiten in de bibliotheek, wordt er buiten een vossenjacht georganiseerd door Firda, voormalig ROC Friese Poort. De eerste ronde start om 14.00 uur en om 15.00 uur start de volgende ronde. Kom dus naar de bibliotheek en ervaar hoe het bij ieder thuis gaat.
Stickerspeurtocht
Hee, speurneus! Ja, jij daar! Wil jij een speurtocht volgen in de bibliotheek? Kom dan voor eind oktober naar FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder voor een superleuke speurtocht.
Tijdens deze speurtocht ga je samen met de biebrebel op pad om allemaal citaten uit je favoriete boeken te verzamelen. Heb je het antwoordblad helemaal ingevuld? Dan ontvang je misschien wel een prijs! Namelijk een knuffel van Takkie of een Sipie uit Jip en Janneke!
Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd om het lezen bij kinderen te bevorderen. Het thema is dit jaar Lekker Eigenwijs.
Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.
Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Pieter Koolwijk en heeft de titel Schatpakkers. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2024 wordt gemaakt door Yvonne Noëlle Smit. De Kinderboekenweek is van 2 oktober t/m 13 oktober 2024.
De Kinderboekenweek duurt van 2 t/m 13 oktober 2024.
Startmiddag: woensdag 2 oktober
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Emmeloord
Website: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek