Fotowedstrijd voor Fotofest Schokland

Schokland
Schokland
Foto: mhpublicaties.nl

Fotofest Schokland is een tweedaagse internationale fotografiemanifestatie op Unesco Werelderfgoed Schokland in de Noordoostpolder. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 september 2016.

Er zijn lezingen, exposities, demonstraties en workshops. De sprekers zijn internationaal bekende fotografen. Het festival is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, zowel professionals als amateurs. Het streven is om het evenement jaarlijks te laten terugkeren.

Beide dagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur, verdeeld in vier blokken van drie uur (10:00-13:00 uur en 14:00-17:00 uur). Aan deelname (per blok of heel weekend) inclusief lunch zijn kosten verbonden. Meer informatie op cultuurbedrijfnop.nl Het weekend wordt afgesloten met een borrel en de bekendmaking van de winnaar van de fotowedstrijd die aan Fotofest verbonden is.

Programma

Op zaterdagochtend is er een lezing portretfotografie door de Duitse Olaf Schwickerath en ’s middags vertelt Ciaran O’Neill over huwelijksfotografie. Op zondagmorgen houdt Frank Doorhof een lezing over glamourfotografie, waarna het ’s middags de beurt is aan Johan van der Wielen (workshop landschapsfotografie) en Martin Hogeboom (lezing ‘Succesvol ondernemen in fotografie’).

25-jarig jubileum Pim van der Maden

Pim van der Maden zit in augustus 28 jaar in het vak, waarvan 25 jaar gevestigd in de Noordoostpolder. Hij wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en het organiseren van een fotografie-evenement was een langgekoesterde wens van hem.

De samenwerking met het Cultuurbedrijf was een logische stap, aangezien Pim docent fotografie is bij deze organisatie. ,,Met deze samenwerking wordt het sowieso een geslaagd weekend!” aldus Pim van der Maden.

Fotowedstrijd

Voorafgaand aan Fotofest Schokland houdt de organisatie een fotowedstrijd met Schokland als onderwerp. Bij deze wordt iedereen van harte uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd. De hoofdprijs is een waardebon van € 250,- te besteden bij CameraNu op Urk.

Foto’s indienen kan tot uiterlijk 15 augustus. Er is een maximum van één foto per kandidaat. Een professionele jury selecteert de vijftien beste foto’s. De genomineerden krijgen hiervan bericht. Deze foto’s worden geëxposeerd tijdens Fotofest Schokland. Dan worden ook de winnaars bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie, inschrijven voor Fotofest Schokland en de voorwaarden van de fotowedstrijd op www.cultuurbedrijfnop.nl en www.pimvandermaden.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen