Provincie vernieuwt fietspaden Wrakkenweg en Espelerweg

Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

De provincie vervangt in de zomervakantie delen van de fietspaden langs de Wrakkenweg bij Rutten en de Espelerweg bij Emmeloord.

Het betonnen fietspad langs de Wrakkenweg wordt vervangen en gerepareerd. Langs de Espelerweg wordt het asfalt vervangen voor beton.

De werkzaamheden starten op maandag 18 juli en zijn naar verwachting klaar op zaterdag 27 augustus 2016. Donderdag 30 juni organiseert de provincie een inloopmiddag bij de Intratuin, Espelerweg 11/1 in Emmeloord. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma. De koffie staat klaar in het horecagedeelte van de Intratuin.

Het beton van het fietspad langs de Wrakkenweg wordt vernieuwd van het IJzerpad tot de bebouwde kom van Rutten en aan de andere zijde van de Wrakkenweg van de bebouwde kom van Rutten tot aan de Veneweg. De Espelerweg krijgt beton vanaf de Hannie Schaftweg tot de fietstunnel bij de Espelerlaan.

Tijdens beide werken zijn de fietspaden afgesloten voor het (brom)fietsverkeer.

Wrakkenweg fase 1

Dit betreft het gedeelte van het fietspad van het IJzerpad tot de bebouwde kom van Rutten. Omrijden gaat via: Veneweg, Venepad, Polenweg en Wrakkenweg en omgekeerd.

Wrakkenweg fase 2

Het fietspad tussen de Veneweg en de bebouwde kom aan de kant van de tocht. (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de Wrakkenweg.

Espelerweg fase 1

Dit betreft het gedeelte van het fietspad tussen de Hannie Schaftweg en de inrit van de Intratuin. (Brom)fietsers moeten omrijden via de Espelerlaan, Achterhoekpad, Baarle-Nassaupad, Mergellandpad en de Hannie Schaftweg en omgekeerd.

Espelerweg fase 2

Het fietspad van de inrit Intratuin tot de fietstunnel bij de Espelerlaan. (Brom)fietsers moeten omrijden via Espelerlaan, Achterhoekpad, Baarle-Nassaupad, Mergellandpad en de Hannie Schaftweg.

Het fietspad langs de Espelerweg wordt ook veel gebruikt door wandelaars, hardlopers, skeelers enzovoort. Ook zij moeten tijdens het werk de omleidingsroute volgen.

Direct contact aanwonenden

De aanwonenden van de Espelerweg krijgen bezoek van de aannemer om de bereikbaarheid van hun perceel te bespreken. Dit kan ook worden besproken tijdens de inloopmiddag van donderdag 30 juni. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De Intratuin blijft tijdens het werk bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen