Mercatus trots op scores dienstverlening aan huurders, duurzaamheid en betaalbaarheid

Aedes Benchmark Factsheet 2022
Aedes Benchmark Factsheet 2022
Foto: Mercatus

Huurders van sociale woningen in Noordoostpolder zijn positief over hun woning en dienstverlening van Mercatus. Dat blijkt uit de jaarlijkse Aedes-benchmark waarmee prestaties van alle woningcorporaties inzichtelijk en onderling vergelijkbaar zijn.

EMMELOORD, 27-11-2022 – Judith de Groot: “Dit zijn hele mooie scores. Al onze medewerkers werken dagelijks met veel betrokkenheid en grote inzet voor onze bewoners. Dan is dit een terecht compliment voor ons allemaal. Ik ben enorm trots op ons Mercatus-team!”.

De dienstverlening van Mercatus aan de bewoners is gewaardeerd met een 8,1. Hier is Mercatus heel blij mee. Op het onderdeel duurzaamheid scoort Mercatus hoog met een A (mogelijke scores zijn A, B of C) en behoort daarmee net als vorig jaar tot de landelijke koplopers. Er is veel geïnvesteerd in onderhoud en woningverbetering. Dit resulteert in een betere technische kwaliteit van de woning. De ervaren woningkwaliteit is door de huurders beoordeeld met een mooie 7,2. Door de vele investeringen zijn de bedrijfslasten iets opgelopen. De gemiddelde maandhuur van een sociale huurwoning ligt bij Mercatus onder het landelijk gemiddelde.

De Aedes-benchmark

Aedes is de vereniging van woningcorporaties. Ieder jaar onderzoekt Aedes in de Aedes-benchmark de prestaties van corporaties in vijf prestatievelden, namelijk beschikbaarheid & betaalbaarheid, duurzaamheid, bedrijfslasten, onderhoud & verbetering en het huurdersoordeel.

Dit onderzoek vergelijkt de belangrijkste prestaties en kosten van corporaties met elkaar. Dit jaar deden er 273 woningcorporaties mee. Zij vertegenwoordigen 99 procent van alle corporatiewoningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen