Gele boekje en registratiekaart geen officieel vaccinatiebewijs

registratiekaart coronavaccinatie
registratiekaart coronavaccinatie
Foto:

De registratiekaart die je krijgt na je vaccinaties tegen corona en ook het gele boekje zijn geen officiële vaccinatiebewijzen. Een coronabewijs kun je vanaf eind juni downloaden.

NEDERLAND, 18-06-2021 – De vakantie staat voor de deur, dus we willen eropuit trekken. Dan wil je ook – waar nodig – kunnen laten zien dat je gevaccineerd bent tegen corona. Maar de registratiekaart die je krijgt na je vaccinatie en het gele vaccinatieboekje zijn geen officiële vaccinatiebewijzen: rijksoverheid.nl

CoronaCheck app

Om te kunnen reizen binnen de EU is er vanaf eind juni het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) beschikbaar. Om toegang te verkrijgen tot locaties en evenementen in NL die een coronabewijs vragen is er een Nederlands coronabewijs.

Deze kun je downloaden met de CoronaCheck app (gratis te downloaden in de app stores). Je vaccinatiegegevens kun je vervolgens opvragen met de DigiD app of sms-controle van DigiD.

De CoronaCheck app maakt een QR-code aan die kan worden uitgelezen aan de grens of bijvoorbeeld op het vliegveld, en bij de toegang van evenementen en locaties die een coronabewijs vragen. Geen smartphone of toch liever een papieren bewijs, dan kun je de QR-code via de website www.coronacheck.nl downloaden en uitprinten.

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen