Cultuursubsidie provincie voor La Mascotte

Open repetitie La Mascotte in 2019
Open repetitie La Mascotte in 2019
Foto: archieffoto La Mascotte

Muziektheatervereniging La Mascotte uit Noordoostpolder en Theatergroep SubSub uit Almere ontvangen van provincie Flevoland allebei 20.000 euro voor hun podiumkunstprojecten.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: “Het is belangrijk om culturele instellingen te steunen. Corona heeft ons geleerd dat cultuur een onmisbaar element in ons dagelijks leven is. Of het nu om een bezoek aan de bioscoop, concert, festival of een theater gaat. Het is mooi dat we met de regeling voor professionele podiumkunsten een bijdrage kunnen leveren aan deze instellingen.”

La Mascotte speelt Boccaccio

La Mascotte staat al jaren met operaproducties op de planken en stimuleert daarnaast ook nog eens talent die zij graag ontwikkelen. Met de 20.000 euro subsidie kan La Mascotte de voorstelling Boccaccio opvoeren. Dit doen zij in ’t Voorhuys in Emmeloord.

Een mini-variant daarvan wordt in november 2021 coronaproof opgevoerd voor bewoners van zorginstellingen en bewoners van begeleid wonen locaties. De modern vormgegeven voorstelling met orkest staat gepland voor 19 en 20 maart en voor 27 mei 2022. Jong talent, deels met de basis in de vereniging, krijgt zo de kans in een semiprofessionele theaterproductie ervaring op te doen.

In de serie Toekomstnostalgie wordt met Omroep Flevoland een aantal korte TV-registraties opgenomen. Op markante locaties in de Noordoostpolder wordt met het oog op de toekomst theatraal teruggeblikt op al 40 jaar opera muziektheater in deze regio.

Nieuwe regeling Talentontwikkeling Podiumkunst

Vanaf 2022 kunnen semi-professionele instellingen zoals SubSub en La Mascotte een aanvraag doen voor de nieuwe regeling ‘Talentontwikkeling Podiumkunst’. Voor meer informatie: www.flevoland.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen