Regionale alliantie ondersteunt korte voedselketen

Lancering Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland
Lancering Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland
Foto: prov. Fl.

In Flevoland is de Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland gelanceerd. Het doel is om Flevolanders meer voedsel van dichtbij te leveren. Naast een eerlijke prijs voor de boer, de milieuwinst door de korte reisafstand, is het fijn om te weten waar je eten vandaan komt.

FLEVOLAND, 18-06-2021 – De alliantie ondersteunt ondernemers bij het oprichten van een korte voedselketen. “De korte keten is een belangrijke voedingsbodem voor innovaties, waar we in het gehele voedselsysteem van kunnen leren. Zo levert de korte keten een bijdrage aan een beter verdienmodel, verbinding tussen boer en consument, en de slimme logistiek”, aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

De lancering is bekrachtigd tijdens een webinar (klik hier om de webinar terug te kijken), waarin alle deelnemers van de alliantie, bestaande uit: Flevofood, Gemeente Almere, Rabobank Almere, Horizon Flevoland, Voedsel Verbindt en Provincie Flevoland, het startsein gaven. Nieuwe partijen zijn welkom om samen de marktomzet van voedselproducten uit de korte keten in 2024 te verdubbelen. Meer weten? [email protected]

Floriade Expo 2022

De Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland, is een initiatief dat is ontstaan vanuit het kennis- en innovatieprogramma van Food Forum. Met dit programma levert de provincie een bijdrage aan de Floriade Expo 2022. De resultaten zijn tijdens de Expo te zien in Food Forum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen