Doe mee aan Puppy Yoga voor Skate4AIR

Australian Shepherd pup
Foto: Pexels.com

Yoga met puppy’s voor het goede doel! Lekker in je lijf Yoga uit Emmeloord verzorgt zaterdag 24 augustus zo’n yogales in de strijd tegen taaislijmziekte.

Puppy yoga wordt steeds bekender in Nederland, maar nog nooit eerder werd het georganiseerd in Noordoostpolder. Tijdens deze yogales word je vergezeld door een nest Australian Shepherd pups. Acht schattige zachte pups van 7 weken oud lopen vrij om je heen terwijl jij probeert om in je yogapositie te blijven.

De les duurt een uur en zal bestaan uit een combinatie van verschillende yogavormen. De yogaoefeningen in combinatie met de hondjes zullen zorgen dat je na de les volkomen ontspannen en opgeladen bent.

Voor het goede doel

De opbrengst van deze yogales gaat naar Skate4AIR, deze stichting haalt geld op voor onderzoek naar taaislijmziekte. De yogales wordt speciaal georganiseerd ter ondersteuning van de Skate4AIR-deelname van Jannie Verhage (33), één van de leerlingen van Lekker in je lijf Yoga. In februari gaat zij in Zweden schaatsen om geld op te halen voor taaislijmziekte.

Jannie is zelf geboren met deze ziekte en weet als geen ander hoe het is om met taaislijmziekte te leven. Een aantal jaar geleden onderging ze een longtransplantatie, waardoor zij zich nu op deze sportieve manier kan inzetten tegen de ziekte. Jannie:

“Ik heb Catherine Lubbers van Lekker in je lijf Yoga gevraagd of ze me wilden helpen met het organiseren van een unieke yogales om geld op te halen voor Skate4AIR en ze was direct enthousiast. Samen kwamen we uit bij puppy yoga. Gina Salders van Kennel Evulons heeft de pups beschikbaar gesteld en zo was de actie compleet. We hebben er allemaal ontzettend veel zin in!”

De puppy yoga vindt plaats op zaterdag 24 augustus om 10.00 uur. De les is buiten op het grasveld van Kinderdagverblijf de Boerderijopvang, Kalenbergerweg 2 in Luttelgeest. Meedoen kost 15 euro (de opbrengst komt geheel ten goede aan Skate4AIR). Er is plek voor 15 personen, dus wees er snel bij!

Voor meer informatie en opgave: www.skate4air.nl/actie/jannie-verhage 
—————————————————————————————————————–

Over taaislijmziekte (Cystic Fibrosis/CF)

Taaislijmziekte is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. In Nederland leven ongeveer 1500 mensen met CF, waarvan 650 kinderen. De gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. Info: www.ncfs.nl

Over Skate4AIR

Skate4AIR wil mensen met taaislijmziekte een normaal leven geven en organiseert hiervoor sinds 2010 uitdagende schaatstochten: de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) en de Skate4AIR Daylight Challenge (Zweden). In de afgelopen jaren is hiermee al bijna 3 miljoen euro opgehaald. Dit wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek waarmee de ontwikkeling van medicijnen het laatste zetje krijgt dat zo hard nodig is. Info: www.skate4air.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen