Laura Maaskant laat liefde voor het leven na

Foto: Boekcover Leef!

Laura Maaskant, bekende Emmeloorder en bekende Nederlander, is op donderdag 15 augustus op 25-jarige leeftijd overleden. Met haar kijk op het leven heeft ze velen weten te inspireren.

Op 15-jarige leeftijd werd bij Laura een kwaadaardige tumor ontdekt, waaraan ze werd behandeld. In 2011 verwierf ze bekendheid met haar fietstocht Montour van de Mont Ventoux naar Emmeloord. Ze haalde daarmee tienduizenden euro’s op voor Stichting Doe Een Wens, de stichting die ook eens een wens van haar vervulde.

‘Het nu-moment’

Ze was 19 toen er uitzaaiingen in haar longen werden ontdekt. Ze nam daarop een weloverwogen beslissing om geen levensverlengende behandeling te ondergaan. Ze koos voor kwaliteit van leven door wat ze noemde het beleven van ‘het nu-moment’, het geluk vinden in ‘de kleine dingen’.

In dezelfde maand waarin ze hoorde dat de kanker was teruggekeerd, begon ze haar blog lauramaaskant.nl . Hiermee en met haar boek Leef! heeft ze veel harten bereikt, zo blijkt uit reacties op het condoleanceregister op haar blog. Haar stijl was aangrijpend, weldoordacht en bovenal positief. Met die geschreven nalatenschap neemt ze haar lezers mee in de verwerking van de onheilstijding, acceptatie van de ziekte én in het besef dat het nú er toe doet.

Dankzij haar boek en openhartige media-optredens groeide Laura uit tot een BN’er. In 2016 is van het boek ‘Leef!’ een theaterproductie gemaakt met Jamie Grant in de rol van Laura.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden