Woningen in schokbetonschuren

Schokbetonschuur.
Schokbetonschuur.
Foto: Wikimedia Commons

De eerste initiatieven voor ‘extra wonen op erven’ komen van de grond. Aan de Neushoornweg en Kleiweg wordt er een tweede woning gemaakt in de schokbetonschuur.

Sinds eind 2016 kunnen initiatiefnemers gebruik maken van de regeling ‘Extra wonen op erven’. De eerste aanvragers hebben inmiddels afgelopen jaar hun plannen hierop verder uitgewerkt en hun bestemmingsplan in procedure gebracht.

Op 18 december 2017 stelde de gemeenteraad het eerste plan aan de Neushoornweg 10 vast. En op 19 februari 2018 krijgt de raad de volgende twee plannen ter vaststelling aangeboden.

Wethouder Wiemer Haagsma: ,,Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen de ruimere mogelijkheden ontdekken om op agrarische erven te wonen. Vanuit de gemeente helpen wij inwoners graag om te kijken wat er mogelijk is”.

De twee nieuwe initiatieven betreft het mogelijk maken van een extra woning op de erven aan de Kleiweg 29 en aan de Drietorensweg 7. Net als Neushoornweg 10 zal de extra woning aan de Kleiweg 29 in de huidige schokbetonschuur worden gerealiseerd.

Aan de Drietorensweg 7 bleek dit niet mogelijk te zijn en wordt de schuur vervangen door een woning in de stijl van de voormalige schuur.

Nadat de raad over deze initiatieven tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft besloten, ligt het bestemmingsplan zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan er beroep ingesteld worden bij de Raad van State.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen