Verkoop woningbouwkavels meer dan verdubbeld

Foto: mhpublicaties.nl

Het gaat goed met de kavelverkoop in Noordoostpolder. In 2017 zijn in de gemeente Noordoostpolder 153 woningbouwkavels verkocht. In 2016 waren dat er 68.

Wethouder Wiemer Haagsma: ,,We hadden de ambitie om 75 woningbouwkavels te verkopen, dat is meer dan verdubbeld. De stijgende lijn komt overeen met de economische ontwikkeling in Nederland”. In Emmeloord en in de dorpen is zichtbaar dat de woningmarkt aantrekt. Naast woningbouwkavels is er circa 2,7 ha aan bedrijfsgrond verkocht.

Emmelhage

In het nieuwbouwplan Emmelhage fase 1 zijn 59 kavels verkocht. Deze eerste fase is nagenoeg afgerond en inmiddels is gestart met de voorbereidingen van het bouwrijp maken van de nieuwe planfase. Er is veel belangstelling voor de nieuwe kavels, voor zowel rij-, twee-onder-een-kap als vrijstaande woningen.

Zaterdag 10 februari, vanaf 10.00 uur vindt in het gemeentehuis het jaarlijkse Woonevent plaats. Dan worden de kavels verloot en de plannen voor de projectbouw gepresenteerd.

Dorpen

De nieuwbouw in Ens en Marknesse verloopt ook goed. Er was voor het eerst in jaren weer nieuwbouw beschikbaar. In Ens zijn afgelopen jaar 40 kavels verkocht, in Marknesse waren dat er 26. In de overige kernen is minder dynamiek, maar de gemeente zet er op in om voldoende aanbod beschikbaar te hebben of binnen afzienbare tijd te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen