Zelf kerstboom zagen in Kuinderbos

Foto: SBB

Wie wil kan weer een eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos. Op zaterdag 9 december tussen 9 en 15 uur staat de boswachter klaar.

Het is inmiddels een traditie waarbij veel gezinnen samen buiten aan de slag zijn op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos. De voorraad bestaat uit meer dan 1000 bomen dit jaar. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uit te spitten. Indien nodig kan de boswachter daarbij helpen.

Verse kerstboom

Boswachter Harco legt uit: ,,Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden. Echt vers zijn deze bomen dan niet meer. Omdat mensen bij Staatsbosbeheer een eigen kerstboom mogen zagen, weten ze zeker dat de boom vers is en dus minder snel zijn naalden laat vallen. Bovendien is het elk jaar weer een feest voor jong en oud om zelf de kerstboom uit te kiezen”.

De mannen van zorginstelling ‘s Heerenloo zagen houtfakkels en brengen de fakkels graag met de kruiwagen tot aan uw auto. Zij werken als dagbesteding vier dagen per week in het bos en helpen bij onderhoud en maken bij slecht weer de fakkels of hakken het kachel- en aanmaakhout.

Dit jaar is er een gezellig kampvuur en wordt er warme chocolademelk en broodjes worst verkocht. De opbrengst van de catering is voor het goede doel.

Kerstboom Tweede Kamer uit Kuinderbos

Staatsbosbeheer levert ook grotere kerstbomen voor winkelcentra, dorps- en buurtpleinen en kerken tot 7 meter. Het Kuinderbos mag ook dit jaar weer een kerstboom leveren aan de Tweede Kamer.

De werkschuur van Staatsbosbeheer vindt u aan de Hopweg 21 in Bant. Bij de inrit naar de schuur staat in de berm een bord met de tekst ‘kerstbomen zagen’ de pijl wijst u vervolgens de rijrichting. Om dit jaar bij de zaaglokatie te komen zullen deelnemers na het achterlaten van hun voertuig een wandeling moeten maken van ca. 700 meter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen