Leerlingen leggen parkeerterrein Aeres aan

Voor het gebouw van Aeres Emmeloord aan de Balkan 16 komen 30 extra parkeerplaatsen. De leerlingen Groene Ruimte en Loonwerk & Techniek zijn verantwoordelijk voor de aanleg.

De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het project. Leerlingen Groene Ruimte/Loonwerk & Techniek hebben na theorielessen het bestek ontvangen van de gemeente. Op basis daarvan hebben zij een begroting uitgewerkt en die voorgelegd aan de directie van Aeres.

Daarin hebben zij bijvoorbeeld voorstellen gedaan voor materiaalkeuze. Een van de eisen is behoud van het groene karakter van de school, daarom is gekozen voor grasparkeerplaatsen.

Loonwerk & Techniek

Leerlingen Loonwerk & Techniek zijn verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden: uitgraven van het cunet, de waterafvoer en aanleg van het riool. Hierbij krijgen zij ondersteuning van een aannemersbedrijf.

Groene Ruimte

Planning en organisatie is voor de leerlingen zelf en hoort bij de afstudeeropdracht van jaar 3. De hoveniers verzorgen vervolgens de afwerking van de groene ruimte met onder andere een beukenhaag en ondersteunen bij het straatwerk.

Aeres mbo Emmeloord biedt 6 opleidingen waaronder Groene Ruimte en Loonwerk & Techniek. De combinatie van praktijk en theorie zorgt ervoor dat de studenten betrokken zijn bij hun toekomstige vakgebied, de lesstof beter toepassen en leren werken in de praktijk.

Een opdracht als de aanleg van parkeervakken is daar een goed voorbeeld van. Het vraagt vaak veel van de leerlingen om alles te overzien. De samenwerking van de verschillende vakgebieden leidt uiteindelijk tot een goed resultaat.

De werkzaamheden zijn in volle gang zodat in januari 2018 de parkeerruimte in gebruik kan worden genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen