Onderzoek naar haalbaarheid ‘Tiny Houses’ in Noordoostpolder

Tiny House vissershuisje, Falgatuinen Den Haag
Tiny House vissershuisje, Falgatuinen Den Haag
Foto: tiny house

Gemeente Noordoostpolder en Mercatus willen graag met een groep enthousiaste mensen om de tafel om te onderzoeken of het mogelijk is om Tiny Houses te realiseren.

Daarom organiseert de gemeente samen met Mercatus een inspiratieavond. Deze vindt plaats op maandagavond 11 december van 19.30 – 21.00 uur in het gemeentehuis.

Tijdens de inspiratieavond presenteren ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring met Tiny Houses. Ook is er een informatiemarkt, waar u terecht kunt met vragen en in gesprek gaan met andere belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen zich voor de inspiratieavond aanmelden via [email protected]

Wat is een Tiny House?

Tiny Houses zijn eenvoudige, maar volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk.

Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en mooi gebouwd, functionerend als fulltime bewoonde woning.

Steeds meer gemeenten staan open voor deze woonvorm. En in een aantal gemeenten is al ruimte gemaakt voor Tiny Houses. Deze beweging strekt zich niet alleen uit over kopers van woningen, maar ook over mensen die willen of moeten huren. Mercatus wil deze groep ondersteunen in hun wens om anders om te gaan met het milieu en de samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen