Urkersluis tijdelijk open voor schepen

Foto: Maps Google

Op woensdag 25 oktober 2017 wordt de brug bij de Urkersluis tijdelijk opengesteld. Het verkeer wordt daarom vanaf 14.30 uur omgeleid via de A. de Witbrug. De fietsbrug bij de Urkersluis blijft wel geopend.

De brug bij de Urkersluis wordt tijdelijk opengesteld op verzoek van ABC Arkenbouw. Deze tijdelijke opening vindt plaats op woensdag 25 oktober vanaf 18.00 uur.

Verkeersmaatregelen Urkersluis

In verband met de opbouw van de hijskraan wordt het landbouw- en (vracht)autoverkeer vanaf 14.30 uur omgeleid via de A. de Witbrug. De omleiding duurt tot uiterlijk donderdag 26 oktober 02.00 uur.

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de fietsbrug bij de Urkersluis. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om (brom)fietsers en voetgangers te begeleiden op het moment dat de brug wordt gehesen.

Incidentele brugopening Urkersluis

Sinds september is de Urkersluis gestremd voor de scheepvaart, omdat de brug liggend wordt gerepareerd. In bijzondere gevallen kan de provincie een uitzondering maken in de vorm van een incidentele brugopening. Bedrijven kunnen hiervoor een onderbouwd verzoek bij de provincie indienen.

Dergelijke incidentele openingen worden uiterlijk drie dagen van te voren aangekondigd en vinden niet plaats tijdens de kost. De bediening bij dergelijke openingen wordt ter plaatse gedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen