Bouw MFS Espel van start

Eerste paal MFS Espel geslagen.
Eerste paal MFS Espel geslagen.
Foto: gem. NOP

De eerste paal voor het Multifunctioneel Sportcentrum (MFS) Espel is donderdag 19 oktober de grond ingegaan. De verwachting is dat het MFS er halverwege volgend jaar staat.

Het MFS Espel is een initiatief vanuit het dorp. Door alle sportverenigingen onder één dak te brengen ontstaat er een centrale multifunctionele sportaccommodatie. “Espel laat zien hoeveel enthousiasme en energie er in dit dorp zit en dat is een groot compliment waard” zegt wethouder Wiemer Haagsma.

Alle sportverenigingen van Espel gaan van het sportcentrum gebruikmaken. Jos Bus, werkgroep MFS Espel: “Deze eerste paal is de symbolische aftrap voor het fysiek realiseren van een Multifunctioneel Sportcentrum voor Espel. Dat wordt gerealiseerd door een gezamenlijke inspanning van de gemeenschap Espel en de gemeente Noordoostpolder. We zijn blij dat het na jaren van intensief overleg nu zover is”.

Dorp Espel zamelt bijna vier ton in voor MFS

Eerder gaf de commissie Samenlevingszaken van de gemeenteraad groen licht aan het voorstel van het college. De gemeente heeft een financiële bijdrage van € 350.000 beschikbaar gesteld.

Daarna was het aan het dorp om het overige bedrag van € 376.000 te verzamelen. Dit is hen gelukt door het organiseren van verschillende activiteiten, met als hoogtepunt een veiling waarmee het dorp € 140.000 ophaalde. Na de zomer zijn de vergunningen verleend en nu kan de bouw van start.

Eerste paal MFS Espel geslagen.
Eerste paal MFS Espel geslagen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen