Voortbestaan operettevereniging La Mascotte niet meer in gevaar

Open repetitie La Mascotte in 2019
Open repetitie La Mascotte in 2019
Foto: archieffoto La Mascotte

De gemeenteraad wil 15.000 euro uittrekken voor het voortbestaan van La Mascotte. Op twee raadsleden van ChristenUnie-SGP stemde iedereen in met de steun aan de operettevereniging. Tijdens de raadsvergadering meldde wethouder Van Steen dat hij ook al aan een reddingsoperatie werkte.

EMMELOORD, 17-12-2022 – CDA en GroenLinks dienden daarvoor al een motie in. Marian Uitdewilligen (CDA) wijst op het bovenregionale karakter van La Mascotte. “Deze vereniging is uniek in Noord-Nederland en misschien wel heel Nederland. Professionals zijn onder de indruk van de kwaliteit. Deze organisatie willen we voor de Noordoostpolder behouden.”

VVD en ONS schaarden zich ook achter de motie, hoewel beide partijen wel bedenkingen hebben. Beide partijen vragen zich of La Mascotte niet juist in de problemen is gekomen door het bovenregionale karakter. De vereniging slaat haar vleugels uit naar Zwolle en ziet daardoor de kosten stijgen.

Volgens Van Steen is de steun echter bedoeld om het voortbestaan van de vereniging te redden. Dat gaat overigens gebeuren met geld dat nog in het coronasteunfonds zat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen