Toename werkgelegenheid in Noordoostpolder

Foto: Freepik

De economie in gemeente Noordoostpolder groeit, dat blijkt onder meer uit de voorlopige resultaten van het werkgelegenheidsonderzoek van provincie Flevoland.

De werkgelegenheid is toegenomen. Het gaat om 741 banen in Noordoostpolder en dat is een groei van maar liefst 3% (tegenover 1,3 % in de provincie Flevoland). Bovendien valt er een daling in het aantal niet-werkende werkzoekenden te zien en het aantal werkloosheidsuitkeringen is met 23% is gedaald.

Opvallende sectoren

Bijna alle banen die er bij zijn gekomen, zijn fulltime banen. Vooral in de zakelijke dienstverlening is het aantal banen gegroeid.

Uitzendbureau’s vallen ook onder deze categorie. Dat is een bekend beeld. Als de economie aantrekt, is dat meestal eerst zichtbaar bij de uitzendbureau’s. Bedrijven nemen bij een aantrekkende economie niet direct mensen in vaste dienst, maar huren extra personeel in via een uitzendbureau.

Lichte stijging banen in landbouw

Nadat er jaren sprake is geweest van een dalende trend is er ook een lichte stijging te zien in het aantal banen in de landbouw (+38). Het aantal banen in sector ‘vervoer en opslag’ is met 141 gedaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen