Middagje Tollebeek langs al wat nieuw is

Het kunstwerk in de gevel is gespaard.
Het kunstwerk in de gevel is gespaard.
Foto: tollebeek.nl

Dorpsbelang Tollebeek heeft wat te vieren. Zaterdagmiddag 28 oktober 2017 wordt er een openingsronde gelopen langs drie afgeronde projecten in het dorp.

Om 14.00 uur is de eerste opening, die van de nieuwe trailerhelling aan de Urkervaart. De Zuyderzeeroeiers hebben een aandeel in de opening.

Hierna wordt het Tempeltje heropend door wethouder Henk Suelmann met medewerking van NatZat.

‘Maria met spelende Kinderen’

Tot slot wordt het kunstwerk ‘Maria met spelende Kinderen’ onthult. Het kunstwerk is gespaard gebleven bij de sloop van de Mariaschool, waar het een plaatsje had in de buitengevel.

Het kunstwerk uit 1968 is van de hand van de in 2014 overleden Hengelose kunstenaar Martin Stolk. Het zijn gestileerde figuurtjes ingelegd in cement en uitgevoerd in stukjes natuursteen in verschillende kleuren. Onder het toeziend oog van Maria met kind, spelen een jongen en een meisje samen met een bal.

Vrijwilligers hebben hebben het kunstwerk met een deel van de gevelstenen uit de muur gezaagd en in beton gegoten. Het gerenoveerde object is geplaatst bij de plek waar de Mariaschool gestaan heeft. Het kunstwerk maakt deel uit van de Kunstroute Tollebeek.

Zier ook: Kunstwerk Mariaschool weegt drie ton

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen