Laatste kans glasvezel voor bedrijventerreinen

Foto: commons.wikimedia

Bedrijventerreinen bij de dorpen en De Munt kunnen alsnog aansluiten bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Maar er moeten wel minstens 130 bedrijven meedoen.

FiberFlevo heeft samen met ondernemersverenigingen BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder) en OVG (Ondernemersvereniging Groendorpen) een voorstel opgesteld. De realisatie van dit voorstel is mede mogelijk, omdat de gemeente voor de nog uit te geven kavels op de bedrijventerreinen alvast glasvezelcapaciteit inkoopt.

Wethouder Hans Wijnants: ,,Dit voorstel is voor bedrijven nog de enige kans om mee te doen. Als gemeente willen we iedereen in Noordoostpolder toegang bieden tot snel internet”.

Met het aansluiten van de nog uit te geven kavels kunnen ook toekomstige bedrijven worden aangesloten op snel internet. Dat is voor potentiële ondernemers een aantrekkelijk aanbod.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is inmiddels gestart. Bedrijven die alsnog mee gaan doen, worden tegelijkertijd aangesloten. Hierdoor is een gezamenlijke actie nu nog mogelijk. De verwachting is dat begin 2018 de laatste aansluiting in het buitengebied is gerealiseerd.

In het voorstel doet bedrijventerrein ‘Nagelerweg’ niet mee, omdat deze al ontsloten is. Bedrijven die mee willen doen, kunnen contact opnemen met FiberFlevo. Dat kan tot uiterlijk 16 maart 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen