Gasthuis De Lichtwachter Schokland opent de luiken!

Lichtwachterswoning, Schokland
Lichtwachterswoning, Schokland
Foto: Museum Schokland

De lichtwachterswoning op Schokland opent op vrijdag 5 augustus de deuren voor publiek. Dit bijzondere rijksmonument op Werelderfgoed Schokland wordt in gebruik genomen als gasthuis, genaamd Gasthuis de Lichtwachter.

Een plek om lekker koffie te drinken, een fijne lunch te nuttigen of even stil te zitten in de tuin met uitzicht op één van de mooiste plekken van Schokland. Cultuurbedrijf Noordoostpolder, eigenaar van de lichtwachterswoning, kwam in contact met Martine Kruider, die het gasthuis gaat runnen. Kruider: ,,Elke keer als ik hier ben, denk ik: ‘Die luiken moeten open!’ Dat het nu gaat gebeuren is een droom die uitkomt”.

Het ondernemerskoppel Arjen Verschure en Martine Kruider ziet in Gasthuis De Lichtwachter een unieke kans om alle schatten van het eiland onder de aandacht te brengen. Want de geschiedenis is indrukwekkend, maar alle mooie bedrijven die nu actief zijn op het eiland zijn ook zeer de moeite waard.

Met het openen van Gasthuis de Lichtwachter komt er een extra rustpunt voor de vele wandelaars en fietsers die het eiland bezoeken. ,,Door mensen te verwelkomen en te voorzien van een lekkere kop koffie, een broodje of punt appeltaart, zijn wij ervan overtuigd dat zij langer op het eiland blijven!’’, aldus een enthousiaste Kruider.

De Lichtwachter serveert streekproducten

Alle producten die worden geserveerd als lunch, taart of hartige hapjes, worden betrokken uit de buurt. Zo wordt er ingekocht bij Bio Romeo uit Ens en wil Kruider waar mogelijk, de producten niet te grote afstand laten afleggen.

,,Onze vleesburgers zijn van de Herefords, die koeien lopen bij wijze van spreken in de tuin van De Lichtwachter. De geitenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op de Geitenhof en we willen graag de eitjes rapen bij de buurman aan het begin van de weg. Steeds meer mensen vinden het belangrijk het verhaal achter hun eten te horen, en dat vertellen wij ze graag.’’

Gasthuis De Lichtwachter is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk er te vergaderen, waarbij verschillende arrangementen te boeken zijn of een kleinschalig, exclusief feest te organiseren.

Voor meer informatie www.gasthuisdelichtwachter.nl

Op zaterdag 20 augustus wordt Gasthuis De Lichtwachter officieel geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen