Lezing ‘Wortels’ in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Wortels
Wortels
Foto: Louise van den Broek

Louise van den Broek, auteur van het fotoboek ‘Wortels’ is donderdag 23 mei om 19.30 uur te gast in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Het boerenleven verdwijnt. Zelfs als Louise en haar man de boerderij straks kunnen doorgeven aan hun kinderen, is het boerenambacht tegen
die tijd enorm veranderd. ‘Wortels’ is een verhaal over het uitstervende boerenambacht dat eigenlijk geen beroep is, maar een manier van leven.

EMMELOORD, 08-05-2024 – Met pakkende landschapsbeelden neemt ‘Wortels’ je mee in het leven van documentair fotograaf Louise, haar man Rob en hun gezin op hun akkerbouwbedrijf. Rob is de derde generatie boer op de plek waar zijn opa ooit pionier was en voor hem was het al op jonge leeftijd duidelijk dat hij boer wilde worden. Net zoals zijn vader, opa’s en alle generaties voor hen. Voor Rob was deze manier van leven vanzelfsprekend, Louise heeft het echt moeten leren.

Met de lezing over ‘Wortels’ laat Louise je van binnenuit zien en voelen hoe het is om te leven en te werken op het ritme van de seizoenen en het weer en wat het buitenleven lichamelijk en geestelijk met hen doet. Louise neemt je ook mee in de dagelijkse worsteling van een boerenbestaan dat steeds moeilijker wordt. Het is geen verhaal om de barricades op te gaan en met een vinger te wijzen. Geen pamflet, maar, zoals iemand treffend omschreef, een liefdesbrief.

Opgeven

De avond is gratis bij te wonen, maar om zeker te zijn van een plek, is reserveren gewenst. Kaarten voor de lezing zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Emmeloord. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na afloop is er de mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen