Zondagmiddag in Franse sferen bij filmhuis en Le Mirage

Le pot au feu
Le pot au feu
Foto: Filmhuis Emmeloord

Filmhuis Emmeloord toont zondagmiddag 17 maart de Franse film Le pot-au-feu. Het is een film waar het kookplezier letterlijk vanaf druipt. Dat liefde door de maag gaat, weten we allemaal, maar het werd zelden zo subliem in beeld gebracht. Na afloop kunnen filmbezoekers in de culinaire sfeer blijven tijdens een speciaal filmdiner in restaurant Le Mirage.

EMMELOORD, 14-03-2024 – De werkgroep van het filmhuis organiseert al meer dan tien jaar speciale zondagmiddagfilms met na afloop een diner in Le Mirage. Omdat het restaurant nu heeft aangekondigd te gaan sluiten, heeft het filmhuis besloten om voor de laatste keer een echte kookfilm uit te kiezen. Kok Guust de Nijs van Le Mirage zal zich erdoor laten inspireren bij het bereiden van het menu.

Le pot-au-feu speelt zich af in een kasteel in het 19e-eeuwse Frankrijk. Tussen de kokkin Eugenie (gespeeld door Juliette Binoche) en de kasteelheer ontstaat een romance. Vooral in de eerste helft van de film is er vrijwel geen moment waarop regisseur Trần Anh Hùng ons niet getuige laat zijn van het bereiden en genieten van de lekkerste maaltijden.

Achter de ode aan de Franse cuisine schuilt een ingetogen verhaal dat je een tijdloze fabel zou kunnen noemen. De regisseur laat de psychologie van de karakters en de gastronomie treffend met elkaar versmelten. Dat maakt Le pot-au-feu niet alleen tot een zeer smakelijke, maar ook aangrijpende en diepzinnige film, alsof de kokkin ook wonderen verricht met de ingrediënten van het leven zelf.

Alle filmbezoekers worden tijdens de pauze vast getrakteerd op een heerlijk gepast hapje. Reserveren voor het diner via restaurant Le Mirage (www.lemirage.nl).

 

Zondag 17 maart | 15.00 uur
Le pot au feu
145 minuten | Regie: Trần Anh Hùng

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen