Seizoenstart Filmhuis met Asteroid City

Foto: Pixabay.com

Filmhuis Emmeloord start het nieuwe seizoen op zaterdagavond 16 september met de veelgeprezen film Asteroid City, een echte arthousehit die je gezien moet hebben. Regisseur Wes Anderson heeft zich weer helemaal uitgeleefd. De vertoning begint om 19 uur.

EMMELOORD, 31-08-2023 – Na afloop kunnen de filmbezoekers in ’t Voorhuys napraten over de best ingewikkelde raamvertelling die Asteroid City is. Omdat het de seizoenopening is, biedt Filmhuis Emmeloord een bitterbal aan.

Anderson laat meerdere verhaallijnen over elkaar heen buitelen. Er komt van alles voorbij, van een vriendelijke alien tot een besnorde presentator met drie heksjes van dochters die niet weten dat hun moeder is overleden. Haar as reist mee in een tupperware-bakje.

Vele grote namen treden naar voren, zoals Scarlett Johansson, Tom Hanks en Edward Norton. Allen spelen een ouder van een talentvol puberkind dat in Asteroid City zijn uitvinding mag demonstreren op de ‘junior stargazer’-verkiezing.

De worsteling die het ouderschap soms is, lijkt een centraal thema te zijn in Asteroid City, die tegelijkertijd een ode brengt aan buitenbeentjes. Maar als je dat er niet uithaalt, omdat je de draad bent kwijt geraakt in deze ingenieuze film, dan kun je je altijd nog vergapen aan het hemelse jaren vijftigdecor. In pasteltinten. Kaarten via Movieskoop Emmeloord.

Zaterdag 16 september | 19 uur
105 minuten | Regie: Wes Anderson

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen