Cultuurfonds Flevoland investeert met 97.000 euro in 21 cultuurprojecten

Foto: Prins Bernhard Cultuur Fonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor 97.000 euro bijgedragen aan 21 bijzondere cultuurprojecten in de provincie. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is.
FLEVOLAND, 05-04-2023 – Vereniging Urk op de Planken ontvangt 6000 euro voor de uitvoering van een viertal toneelstukken. Het thema van de toneelstukken is geboorte en kraam. Hierin komt de Urker cultuur sterk naar voor omdat ze het contrast tussen de gewoontes van 30 jaar geleden het en het heden laten zien, hoe diepgeworteld de legende van de ommelebommelesteen in de Urker cultuur verankerd is, en hoe sommige Urker slechte gewoonten af te leren zijn. Vanwege het 30 jarig jubileum heeft de uitvoering een extra feestelijk tint. De uitvoeringen hebben eind maart plaatsgevonden en waren volledig uitverkocht.
Boutje van de Rommelberg:
Stichting Muziek Spektakel ontvangt 5000 euro voor een nieuwe muzikale kindervoorstelling van het Epos Ensemble en Benjamin Murck, genaamd Boutje van de Rommelberg. Naar het gelijknamige boek (2021) van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. Een combinatie van theater en klassieke muziek. Muziekspektakel is een Almeerse Stichting en steunt het Epos Ensemble in haar uitvoeringen. In Flevoland is een behoefte aan aanbod met klassieke muziek voor kinderen. Het Epos Ensemble laat vanaf mei 2023 de kinderen kennis maken met klassieke muziek, vertelkunst, blaasinstrumenten, theatergedrag en stimuleert kinderen tot lezen. De voorstelling komt naar de kinderen toe op scholen, in bibliotheken, op festivals en in concertzalen om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken. Het Epos Ensemble domineert diverse kunstdisciplines en werkt samen met lokale kunstenaars en organisaties om zo het cultureel aanbod in Flevoland structureel te versterken.
Openluchtspel De kersentuin op Schokland:
Stichting Compagnie Dakar ontvangt 6000 euro. De Kersentuin op Schokland is de eerste in een serie van jaarlijks terugkerende zomer locatie voorstellingen in de omgeving van Schokland – met als doel een nieuwe plek te veroveren voor locatietheater met een sterke band met de omgeving in de Noordoostpolder en met een landelijke uitstraling. Bovendien bieden ze een talentontwikkelingstraject aan jonge talenten om in een professionele omgeving de eerste stappen te zetten in het theater vak. De Kersentuin op Schokland is een muzikale lokatietheatervoorstelling op Schokland – losjes gebaseerd op Tjechovs Kersentuin en interviews met omwonenden. De voorstelling is gesitueerd op het verdwenen eiland Schokland dat herrezen is tijdens de inpoldering en nu opnieuw onder druk staat – in een context van grote veranderingen: door klimaatopwarming zal de omgeving en onze manier van leven zich onherkenbaar moeten aanpassen. De voorstelling volgt de levens van een groep fictieve bewoners, nu het oude landgoud ‘verkocht’ moet worden. De voorstellingen zijn gepland van 19 t/m 23 juli 2023.
Nieuw logo
Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een nieuw logo. De logoset is te vinden op de website: https://www.cultuurfonds.nl/logo
Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is één van de twaalf provinciale afdelingen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen