Aan boord van een luxe cruise met het Filmhuis en Le Mirage

Foto: Filmhuis

De satirische arthousehit Triangle of Sadness is zondagmiddag 19 maart te zien bij Filmhuis Emmeloord. De zwarte komedie gaat over een cruiseschip vol modellen en miljonairs. Hun belevingswereld lijkt ver van de gemiddelde kijker af te staan, maar de film houdt toch pijnlijk confronterend een spiegel voor.

EMMELOORD, 04-02-2023 – Na afloop kunnen de bezoekers napraten in restaurant Le Mirage, dat speciaal voor de gelegenheid een menu serveert in decadente cruiseschipsferen.

Triangle of Sadness brak alle bezoekersrecords van filmhuisfilms en won de prestigieuze Gouden Palm in Cannes. De satire, met onder meer Harris Dickinson en Woody Harrelson, doet je lachen over hedendaags menselijk geklungel. Toch blijft er iets knagen — alsof regisseur Ruben Östlund iedereen in de maling neemt, ook het lachende publiek.

Het verhaal volgt twee fotomodellen/influencers die dankzij hun uiterlijk de bovenste sport van de maatschappelijke ladder hebben bereikt. Het is beter om niet meer over de inhoud te verklappen. De film werkt het best als de kijker wordt verrast. Het is nog wel vermeldenswaardig dat de regisseur streefde naar ‘de beste overgeefscène uit de filmgeschiedenis’.

Le Mirage trakteert alle bezoekers tijdens de pauze op een heerlijk gepast hapje. Reserveren voor het diner via restaurant Le Mirage (www.lemirage.nl).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen