Herhaalde oproep voor kandidaten Lelyprijs 2023

Foto: PBCF
Mensen of organisaties die zich vrijwillig gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur kunnen voor 31 januari 2023 voorgedragen worden.
FLEVOLAND, 09-01-2023 – De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 5.000 – te besteden aan cultuur of natuur – en een kunstwerk.
Over de Lelyprijs
De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit Flevoland. Kandidaten die zich provinciaal of binnen hun gemeente hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur komen in aanmerking voor de prijs.
In 2022 heeft Lykele Zwanenburg de prijs ontvangen voor zijn tomeloze inzet om de natuur en de natuurwaarden in Flevoland te behouden en te versterken. De prijs werd uitgereikt door Leen Verbeek, commissaris van de Koning en voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds. In 2021 heeft Geke van der Sloot de prijs in ontvangst genomen voor haar inzet voor muziekonderwijs in Flevoland. In 2020 heeft het Apollo Ensemble de prijs ontvangen en in 2019 heeft Pieter-Jan Niebeek met zijn team van vrijwilligers van Jolpop in Lelystad de prijs ontvangen voor het groeiende succes van het jaarlijkse festival. Voor diverse culturele initiatieven ging de prijs in 2018 naar Museum Nagele, in 2017 naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, en in 2016 naar de vrijwilligersgroep van Stichting De Flevowand in Biddinghuizen. Een jaar eerder was de Lelyprijs voor Puck van der Zwan, voor zijn verdiensten voor de Urker klederdracht.
Voordragen 
Wilt u een persoon of organisatie in het zonnetje zetten en voordragen voor de Lelyprijs 2023? Nominaties, uiteraard voorzien van een motivatie, kunnen vóór 31 januari 2023 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per e-mail: [email protected], onder vermelding van nominatie Lelyprijs 2023.
Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen