Oud en nieuw publiek bij uitverkocht VanMeijel IT Nieuwjaarsfestival

09 jan 2023, 9:48 Nieuws
sjors evers afbeelding1
Een volle Beurszaal, foyer en Grand Café bij ’t Voorhuys. Het VanMeijel IT Nieuwjaarsfestival, georganiseerd door StEP, werd afgelopen zaterdagavond goed bezocht. Oude bekenden en nieuwe bezoekers vermaakten zich zichtbaar met de diversiteit in optredens.
EMMELOORD, 09-01-2023 - De diversiteit in de artiesten was dit jaar een bewuste keuze, met als doel het aantrekken van nieuw en jonger publiek. Het Nieuwjaarsfestival is het eerste muziekfestival van het jaar, waar jong (18+) en oud samen komen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. De Beurszaal was ingericht als ‘danszaal’ waar de bezoekers afwisselend konden genieten van DJ’s en livemuziek. DJ Daan DeVito beet het spits af en draaide het publiek warm met de leukste houseplaatjes. Daarna kwam Oxygen Coverband in actie, hun energieke performance en vlotte medleys vielen goed in de smaak. Ze speelden Hollandse meezingers, de beste dance- en pophits met de attitude van een rockband. DJ duo RadioRave, Barry Paff en Menno de Boer, brachten een heerlijk sfeertje en gezellige interactie met het publiek en draaiden daarbij de fijnste hitjes. De finale-act was voor DJ Marc Bakker met Q-Music het Foute Uur. Het regende petjes en T-shirts en uiteraard ‘foute hits’. Dé perfecte afsluiter van deze feestavond.

Simon van Groningen - Polderpionier

In de foyer was ruimte om even ‘af te koelen’ en onder het genot van een drankje gezellig bij te praten. Voor een blijvende herinnering aan de avond kon het publiek terecht bij de feestelijk ingerichte Photobooth. Het Grand Café diende als sfeervolle ontmoetingsplek, waar de polderband Murphy’s Law Coverband hun akoestische repertoire speelden. Rond 22.00 uur was het tijd voor de uitreiking van de prestigieuze prijs “de Polderpionier”. Tafelronde 49 Noordoostpolder reikte de prijs uit aan Simon van Groningen. Simon van Groningen heeft zich als ‘Tekenmeester’ binnen de Noordoostpolder laten gelden. Zijn ontwerpen zijn vandaag de dag nog op de vele boerenerven en particuliere woningen terug te vinden. Daarnaast heeft de heer Van Groningen veel werk gerealiseerd voor de scholengemeenschap binnen de Noordoostpolder. Naast deze zakelijke activiteiten is de heer Van Groningen tevens actief als maatschappelijk werker voor mensen die in mindere tijden zitten. Ook kan de kerkgemeenschap en een gehandicaptenorganisatie altijd op zijn steun en inzet rekenen. Een extra feestelijk moment, omdat de Polderpionier zijn prijs na twee jaar weer traditioneel kon ontvangen op het jaarlijkse Nieuwjaarsfestival.
De organisatie kijkt terug op een goed bezocht, feestelijk, Nieuwjaarsfestival waar jong en oud genoten en proostten op het nieuwe jaar. Het Nieuwjaarsfestival wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van StEP en mede mogelijk gemaakt door VanMeijel IT.