Raad schuift besluit huisvesting Cultuurbedrijf niet voor zich uit

Cultuurbedrijf Noordoostpolder
Foto: mhpublicaties.nl

De gemeenteraad schuift een besluit over nieuwe huisvesting van het Cultuurbedrijf en mogelijk andere culturele instelling niet door naar volgend jaar. ONS, VVD, Politieke Unie en D66 vinden dat deze beslissing een zaak is van de volgende gemeenteraad, maar kregen de andere partijen niet mee.

EMMELOORD, 09-11-2021 – ONS en VVD dienden een amendement in waarmee ze het onderwerp bij de nieuwe raad op tafel leggen. Volgens de partijen zijn er nu nog teveel onduidelijkheden.

Ook is onbekend wat de coronapandemie op termijn betekent voor de financiële situatie van het Cultuurbedrijf. Omdat er geen zwaarwegende redenen zijn om snel te beslissen, pleiten de partijen voor het doorschuiven van het onderwerp.

De rest van de gemeenteraad ziet dat niet zitten. Volgens de SP zijn plannen rond het Cultuurbedrijf al te vaak vertraagd en de PvdA vraagt zich af wat de financiële gevolgen zijn van een uitstel. Ook wethouder Haagsma wijst daar op. Hij vindt het ook ‘vreemd’ dat partijen vragen of het ‘college op de handen wil gaan zitten’.

Of het verwerpen van het amendement uiteindelijk iets uitmaakt, is de vraag. Een voorstel voor het nemen van een principebesluit is nog in de maak en vermoedelijk niet gereed voor de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen