Eerste editie Polder Experience succes

Foto: Sjors Evers

De eerste editie van het Polder Experience weekend was een groot succes. Op verschillende plekken in de Noordoostpolder was er vertier voor jong en oud. “Het weer zat mee, de organisatie verliep soepel en het publiek was enthousiast.

Veel mensen hebben ons verteld dat ze zo blij zijn dat er eindelijk weer iets wordt georganiseerd”, aldus Linda Takken van de organisatie, StEP Noordoostpolder.

Gratis spelen op de Polder Playground

Op zaterdagochtend werd op het evenemententerrein aan de Kamperweg de Polder Playground geopend. Middels inschrijving via de website van StEP konden kinderen zich een uur naar hartenlust vermaken op een mega stormbaan, diverse springkussens, draaimolen en trampolines. Op het terrein was ook een gratis frietje verkrijgbaar. Heel veel blije kindergezichten verlieten na een uur het terrein voor de volgende groep. “Een uur was eigenlijk te kort, maar door het instellen van tijdvakken konden we zoveel mogelijk kinderen laten genieten van deze grote speelplaats”, aldus Linda Takken.

Gratis friet een publiekstrekker

Een ware publiekstrekker waren de 2 locaties van de PotaTOgo. Bij Tolsma-Grisnich aan de Fabrieksweg en op de rotonde van de Sportlaan en Eikenlaan in het Emmelerbos waren twee friet drive-through punten opgezet door de organisatie. Hier kon het publiek per auto of per fiets doorheen rijden om een gratis frietje te halen. In totaal is er, in samenwerking met Event Catering, ruim 3000 kilo friet gebakken. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door McCain en Oliehoorn.

Polder Maps

Op de website van organisatie StEP kon men via een interactieve kaart een eigen belevingsroute samenstellen. In samenwerking met lokale ondernemers werd er op diverse plekken in de polder een speciale Polder Experience activiteit georganiseerd. “Hopelijk stimuleren we de inwoners van de polder hiermee op ontdekking te gaan in eigen regio, nu recreatief reizen niet meer vanzelfsprekend is”, zegt Linda Takken.

Theater Drive-In op De Deel

De Theater Drive-In – een samenwerking tussen StEP Noordoostpolder en Theater ’t Voorhuys – heeft een succesvolle eerste editie beleefd. Met de Theater Drive-In kon het publiek alvast genieten van theater voordat het seizoen daadwerkelijk van start gaat, op donderdag 24 september in Theater ’t Voorhuys. Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerd programma van cabaret en muziek.

Theatergroep Piepschuim, Edson da Graça, Marcel Harteveld en Arie Koomen traden op voor ruim 70 auto’s met enthousiaste passagiers. De sfeer zat er goed in en de show werd vastgelegd op grote LED-schermen van Luimes AV. Bezoekers konden via de autoradio afstemmen op het geluid van de artiesten en communicatie vond plaats door te claxonneren en met lichten te knipperen. Maar één auto met een lege accu moest na afloop door de commissie worden aangeduwd om huiswaarts te kunnen. Op zondag was het podium voor Dirk Scheele. Hij gaf twee keer een gezellig meezingconcert voor auto’s met families. Het werd een feestje voor (groot)ouders en kinderen op de zonovergoten Deel in Emmeloord. Naast de bezoekers, waren ook alle artiesten bijzonder te spreken over dit vernieuwende concept. Voor herhaling vatbaar.

Vrijwilligers van grote waarde

Het Polder Experience weekend is in korte tijd op poten gezet door StEP. “We wilden zo graag onderzoeken wat er wél mogelijk is nu corona ons op zoveel vlakken beperkt”, zegt Linda Takken. “Vanuit ons vrijwilligersbestand hebben we een aantal mensen benaderd met de vraag om dit idee met ons uit te werken. En het is gewoon gelukt. We zijn ontzettend trots op ons team aan vrijwilligers. Dankzij hun inzet en enthousiasme hebben we de inwoners van de Noordoostpolder na lange tijd weer iets leuks kunnen bieden. Dit smaakt naar meer”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden