VoorleesExpress zoekt (digitale) voorlezers

Foto: Lilian van Rooij

Om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren is er de landelijke VoorleesExpress. FlevoMeer bibliotheek Noordoostpolder zoekt vrijwilligers die blij worden van voorlezen.

Kinderen die vaak en op een speelse manier in aanraking komen met letters, verhalen en taalspelletjes hebben veel meer kans op een succesvolle schoolloopbaan. VoorleesExpress koppelt vrijwilligers aan gezinnen met een taalachterstand. Als vrijwilliger lees je wekelijks voor op een vast moment. Samen met het gezin ga je op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren.

Digitale VoorleesExpress

In deze tijd is er een digitale VoorleesExpress-variant. Via een beeldbelprogramma ga je één tot drie keer per week een half uurtje voorlezen en taalspelletjes doen. Zo blijven de kinderen op een fijne manier in aanraking komen met de Nederlandse taal.

Als vrijwilliger maak je kennis met een gezin met een andere achtergrond. In een afgebakend traject leer je elkaar goed kennen. FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder zorgt voor goede begeleiding en de benodigde materialen.

Als je meer wilt weten: Lees en kijk het filmpje op: https://voorleesexpress.nl/hoe-werkt-het/vrijwilligers/
en https://voorleesexpress.nl/locatie/noordoostpolder. En als je mee wilt doen kun je bij de aanmelding aangeven of je gaat voor het normale en/of het digitale voorleestraject.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden