Maak kennis met het theater tijdens het Theaterweekend

Kik - Angela Grrothuizen - Lueke Binge
Foto: Marthe Hennink

Tijdens het theaterweekend 2020 van 24 tot en met 26 januari kun je voordelig kennis maken met het theater en een voorstelling bijwonen voor slecht tien euro per persoon. In Theater ’t Voorhuys in Emmeloord kun je genieten van de familiemusical “De Brugklas’, de dansvoorstelling ‘Talent On The Move’ en Angela Groothuizen met haar muziekprogramma ‘Lueke Binge’.

‘Brugklas’, de populairste serie van het moment, kun je nu van nog dichterbij meemaken. ‘Brugklas’ is bekend van NPO Zapp. In de musical zijn Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser te zien. Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven. Brugklas kun je zien op vrijdag 24 januari, aanvang 19.30 uur.

Dans

Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie, dat is ‘Talent On The Move’ van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Het gezelschap toont gevarieerde choreografieën van gerenommeerde en opkomende choreografen. De tournee biedt danstalenten de mogelijkheid podiumervaring op te doen en leert hen hoe het is om in een professioneel dansgezelschap te dansen. Het programma vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans: van solo’s en duetten tot ensemble werken, met bestaand repertoire van internationale topchoreografen. Talent On The Move kun je zien op zaterdag 25 januari vanaf 20.15 uur.

Angela Groothuizen is te zien met haar voorstelling ‘Lueke binge’. ‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan. Angela bepaalt haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken. Angela kun je zondag 26 januari horen vanaf 15.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Theater ’t Voorhuys van woensdag t/m vrijdag van 12 tot 15 uur en vanaf één uur voor de voorstelling (telefonisch reserveren 0527-760 620). Ook zijn online 24 uur per dag kaarten verkrijgbaar via www.theater-voorhuys.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden