KunstExpo Flevoland ‘In Woord en Beeld’

Bantsiliek
Foto: mhpublicaties.nl

Op 18 en 19 januari 2020 vindt de KunstExpo Flevoland plaats in de Bantsiliek in Bant. De KunstExpo is beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het thema is ‘In Woord en Beeld’.

Het doel van de KunstExpo is kunstenaars en amateurkunstenaars te brengen, een podium te bieden om hun werk te tonen met de mogelijkheid tot verkopen en daarmee een breed palet aan beeldende kunst laagdrempelig toegankelijk te maken voor publiek.

X-tuur, een groep van 15 leerlingen van het Zuyderzee Lyceum doet mee aan de tentoonstelling. Bij X-tuur is de leerling eigenaar van zijn of haar eigen leerproces en wordt begeleid door een coach. De leerlingen zijn vanuit hun eigen invalshoek bezig geweest met het thema ‘in woord en beeld’. Ze hebben gewerkt met verschillende materialen, alleen of met een groepje, op het platte vlak of in 3D. EWRc zijn posters, schilderijen en collages gemaakt, maar ook is er gewerkt met klei, hout en papier-maché. De leerlingen zijn beide dagen aanwezig om te vertellen over hun werk en er is een inspiratietafel ingericht.

De KunstExpo Flevoland omvat verder een mix van nieuwe deelnemers en ‘oude bekenden’, een mix van gerenommeerde kunstenaars en amateurkunstenaars. Om er een aantal te noemen: Anca Blok van Kunstbloc uit Rutten, Carin Staal uit Emmeloord, Dini Bruinsma uit Nagele, Kim Pasterkamp van Urk, Marjen Blanken uit Lelystad. Alle kunstenaars zijn te vinden op http://kunstexpoflevoland.nl/.

Ook kunstkring De Verbeelding is aanwezig. De Kunstkring beschikt in Het Cultuurbedrijf in Emmeloord over prima werkruimtes. Hun uitgangspunt is plezier hebben in het werken tijdens het schilderen en beeldhouwen. Ze ondersteunen en stimuleren elkaar bij het maken van nieuwe objecten Ze maken samen kunst. Door te verbeelden worden eigen gevoelens in hun werk gelegd, waardoor het een persoonlijke visie weerspiegelt. Dat is het uiteindelijke doel dat ze voor ogen hebben. De kunstkring telt zo’n 50 leden, waarvan er enkelen wisselend aanwezig zijn tijdens de expo.

Op zaterdag zijn De Dijkdichters uit Lelystad te gast. Zij laten zich inspireren door de kunst en wellicht ook door de bezoekers.

Bron: http://kunstexpoflevoland.nl/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden