Zoveel te kiezen op veelzijdig NOPPOP

Afsluiting met vuurwerk en Lanterfantje
Foto: Michelklooster.com

Voor ’t eerst kende het NOPPOP festival in Bant een tweedaags programma en werd er op vrijdag afgetrapt.

De muziek was geweldig, het weer kon beter en er waren te weinig mensen, maar de sfeer zat er goed in. De bezoekers maakten er samen met DJ Sebastiaan T, Folkert-Hans Tolsma en The Royal Hill Billy Club een feestje van wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Deelnemers aan de Pioneer Run komen zaterdagmiddag nat maar voldoen aan bij de finish. ‘Dat hebben we toch maar mooi geflikt! Die duinen dat was echt zwaar, maar verder was het goed te doen.’ Er waren twee routes, waarvan er één voor de geoefende obstacle runners was.  ‘Er stond iemand bij en die zei: jullie zien er wel fit uit, neem de zware route maar. Het ging goed, dus ik ben blij!’

Terwijl de runners binnen komen, genieten anderen van Circus Salto, een hapje, een drankje en de muziek.

’s Avonds loopt het festivalterrein vol met feestgangers. Er is zoveel keus aan muziekstijlen op de zeven podia, dat er voor velen wel een favoriet podium te vinden is. Voor anderen maakt het het juist moeilijk om te kiezen. ‘Wij zijn veel in de circustent geweest, maar ook wel bij de DJ in de blackbox en bij de travestiet in het Amsterdams café.’

‘Het optreden van Jeangu Macrooij vond ik wat tegenvallen. Bij ‘De Wereld Draait Door’ vind ik hem altijd vèt goed’. ‘We hebben een hele tijd staan dansen voor het Waterpodium, maar er staat daar best een koud windje, dus we zoeken nu de luwte weer een beetje op.’ ‘Tjee wat is het hier warm’, vindt een wat oudere bezoeker als hij de blackbox binnen komt. ‘Valt best mee hoor’, antwoordt een jongere en baant zich met de handen in de lucht een weg naar voren richting DJ om het feest nog groter te maken.

‘Ik vind dit geweldig! Zo’n dweilorkest moet je er gewoon altijd bij hebben!’ Dùbent swingt dan ook de pan uit. Bij de ingang brengt het de bezoekers gelijk in de goede feeststemming en op het strand krijgen de blazers alle voetjes van de vloer. Feestbeest Jerick in de circustent weet ook wel hoe hij de tent vol moet houden met Nederlandstalige meezingers en polonaises.

Op het buitenterrein is het een weerzien van oude bekenden. ‘Haha ja we zien elkaar nog één keer per jaar en dat is altijd bij NOPPOP’, lacht Hans. Het feest wordt afgesloten met vuurwerk en een daverend optreden van Lanterfantje. Met nummers als Banger Hart van Rob de Nijs en Brabant van Guus Meeuwis zetten ze NOPPOP compleet op de kop. Een mooie afsluiting van een mooi feest!

 

Margot Maljaars

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden