Computercursus ‘Klik & Tik’ hulp voor digibeten

Foto: Pexels.com

Aan wie nog niet of nauwelijks met een computer heeft gewerkt biedt FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder een cursus aan. Want in het dagelijks leven kunnen we haast niet meer zonder.

Kunnen omgaan met de computer en de weg vinden op het internet is tegenwoordig een vereiste. Internet wordt immers steeds belangrijker in het dagelijks leven. Overheidsinformatie lezen, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, maar ook tweedehands koopjes zoeken – het gaat bijna allemaal via internet.

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder biedt ondersteuning bij het omgaan met de computer en internet middels de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen de computer beter te kunnen gebruiken.

Zelfstandig of onder begeleiding

De basiscursus internet is bedoeld voor wie nog niet of nauwelijks met een computer heeft gewerkt. De cursus kan zelfstandig worden afgewerkt, maar het is ook mogelijk deze in de bibliotheek te volgen.

Onder begeleiding van deskundige medewerkers van de bibliotheek kan men bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder terecht voor een traject van 8 bijeenkomsten. De eerste 6 bijeenkomsten gaan over ‘De basis’ en ‘Het internet op’.

In de laatste twee bijeenkomsten worden de sociale media behandeld. De bijeenkomsten starten op 25 september aanstaande en vinden wekelijks plaats op dinsdagochtend van 09.00-10.00 uur in de bibliotheek te Emmeloord. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Daarnaast is er gelegenheid tijdens de openingsuren te oefenen op een van de internetpc’s. Klik & Tik is een oefenprogramma. Door middel van filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en kan de deelnemer aan de slag met praktische oefeningen.

Aanmelden noodzakelijk

Omdat het aantal deelnemers beperkt is, is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan telefonisch: 088 008 0730, per e-mail: [email protected] of aan de balie in de bibliotheek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen