BiblioLab bevordert digitale geletterdheid

De rol van de bibliotheek omvat ook het bevorderen van digitale geletterdheid, aldus FlevoMeer Bibliotheek. Op 8 en 15 februari zijn er workshops CodeKidz.

Op woensdag 8 en 15 februari van 14:00-16:00 uur kunnen jongeren van 10-16 jaar leren coderen bij de workshop CodeKidz. De workshop is in het BiblioLab in de bibliotheek. Aanmelden is mogelijk via www.flevomeerbibliotheek.nl

Kids leren coderen in BiblioLab

We leven in een tijdperk waarin technologie een rol speelt in alles wat we doen. We gebruiken het op school, op kantoor en thuis; digitale apparaten zijn overal.

Les in het schrijven van code zou helpen om meer begrip te krijgen voor hoe technologie wordt ontworpen en hoe software dient als medium om alle functies van apparatuur te gebruiken.

Deze kennis kan belangrijk zijn in toekomstige werkomgevingen waar technologie dagelijks gebruikt wordt. Begrijpen hoe techniek werkt maakt het makkelijker deze te gebruiken en alles eruit te halen dat erin zit.

BiblioLab draagt bij aan zelfredzaamheid

Een Bibliolab is een openbare digitale werkplaats waar mensen worden uitgenodigd om zelf dingen te maken. Een Bibliolab draagt bij aan het zelfredzaam maken van burgers.

De rol van de bibliotheek omvat tegenwoordig veel meer dan het overdragen van vaardigheden als geletterdheid, namelijk ook het bevorderen van digitale geletterdheid en het delen hiervan. BiblioLab is een samenwerking van FlevoMeer Bibliotheek en Fab Lab Flevoland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen