Aanleg glasvezel FiberFlevo van start in Ens

Foto: commons.wikimedia

Aan de Ramsweg in Ens is woensdag 25 januari het officiƫle startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordoostpolder. Het graafwerk is begonnen.

Het zijn de eerste meters van 500 kilometer, waardoor straks het hele buitengebied van Noordoostpolder en Urk de beschikking krijgt over breedband internet. FiberFlevo uit Emmeloord legt het netwerk aan.

Huis-aan-huis glasvezel tot in de meterkast

In een jaar tijd worden ruim 3000 huishoudens aangesloten. Ook mensen die nog geen abonnement hebben afgesloten, krijgen een aansluiting tot in de meterkast. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om later alsnog breedband internet te kiezen. Aanmelden kan ook nu!

Wethouder Hans Wijnants mocht samen met aannemer Selecta op de kraan zitten. ,,Ook voor mij is dit een belangrijke dag. Als gemeente zijn we in december 2015 gestart met een marktverkenning. Daaruit bleek dat een glasvezelnetwerk in het buitengebied geen droom hoefde te blijven. Het is prachtig dat we vandaag letterlijk de eerste meters maken om mensen in het buitengebied aan te sluiten op snel en betrouwbaar internet.”

Zes deelgebieden aanleg glasvezel

Het buitengebied is opgedeeld in zes deelgebieden, van G0 tot en met G6. Aannemer Selecta Infratechniek legt het netwerk aan en start in de deelgebieden G0 en G3.

De volledige planning is terug te vinden op www.fiberflevo.nl/planning FiberFlevo verwacht dat de werkzaamheden medio 2018 zijn afgerond. Storingen en traag internet in het buitengebied zijn dan verleden tijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen