Agrico bouwt miniknollenopslag op de Munt in Emmeloord

Agrico bouwt een eigen miniknollenopslag op industrieterrein de Munt in Emmeloord. Dit opdat de miniknollen niet in contact komen met andere agrarische producten.

EMMELOORD, 19-11-2021 – 
Met de bouw van een eigen miniknollenopslag zet Agrico een volgende stap in haar professionalisering. Op dit moment huurt Agrico een aparte opslag voor haar miniknollen bij een aangesloten teler. Door de aangescherpte focus op kwaliteit en de groei van de aantallen miniknollen, heeft Agrico besloten een eigen miniknollenopslag te bouwen.

Door een eigen opslag te bouwen waar alleen miniknollen in komen, kan Agrico de fytosanitaire eisen en maatregelen beter waarborgen. De miniknollen kunnen hier niet in contact komen met andere agrarische producten, waardoor het risico op ziektes aanzienlijk lager is. Dit is een belangrijk pluspunt voor het realiseren van de hoge kwaliteitseisen die Agrico stelt aan de opbouw van haar uitgangsmateriaal.

De miniknollenopslag wordt gevestigd op een centrale locatie in Emmeloord dicht bij het hoofdkantoor en het Agrico Quality Center. Woensdagochtend 17 november is de eerste paal van de opslag geslagen. Naar verwachting wordt de miniknollenopslag komend voorjaar opgeleverd.

[Bij de foto:] Manager operations Mark Zuidhof (l) en algemeen directeur Jan van Hoogen slaan de eerste paal voor de miniknollenopslag in Emmeloord. 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen